Oprez Pješaci

Uređaj sa radarskim mjerenjem brzine za obavještavanje vozača na nailazak na pješački prijelaz.

Solarni svjetlosni LED radarski uređaj OPREZ-PJEŠACI je uređaj sa radarskim mjerenjem brzine te dvostrukim pomoćnim displejom namijenjenim za obavještavanje vozača na nailazak na pješački prijelaz. Implementacijom mjerača brzine povećava se osviještenost vozača o nadolazećem pješačkom prijelazu, a samim time pridonosi sigurnosti pješaka i sigurnijem odvijanju prometa.

Solarni svjetlosni LED radarski uređaj OPREZ-PJEŠACI sastoji se od dopler radara integriranog sa LED displejom koji ima mogućnost ispisa riječi OPREZ i PJEŠACI te dva treptača. Radarski elektronički uređaj ima samostalno solarno napajanje i dimenzioniran je tako da može raditi 24 sata dnevno – neprekidno, bez obzira na vremenske uvjete. Uređaj radi u temperaturnim granicama od -40°C do +85°C uz relativnu vlažnost od 95%. Vidljivost LED natpisa na uređaju je sa udaljenosti veće od 150m, a natpisi su u cijelosti čitljivi na udaljenosti (100+m) ovisno o konfiguraciji terena.

Elektronički uređaj OPREZ-PJEŠACI radi na principu mjerenja brzine vozila. Nakon detekcije granične brzine (npr. 40km/h) aktivira LED displej pri čemu se naizmjenično pale OPREZ i lijevi treptač, te PJEŠACI i desni treptač. Softverski se podešava granična brzina vozila i duljina intervala svijetljenja LED displeja OPREZ-PJEŠACI.

U uređaj je ugrađen svjetlosni senzor koji regulira jačinu osvijetljenja LED dioda, prema vremenskim uvjetima. Svjetlosni senzor u noćnom režimu pali površinsko LED osvjetljenje (LED Surface-Illuminating) prometnog znaka A33 koji se nalazi na prednjoj strani uređaja. Prometni znak A33 – „obilježen pješački prijelaz“ izveden je u translucentnoj reflektirajućoj foliji klase 3 (Diamond Grade).

Solarni svjetlosni LED radarski uređaj OPREZ-PJEŠACI montira se na pocinčani metalni stup visine 3.5m i promjera Ø 115 mm sa betonskom temeljnom stopom 400x400x600 mm.

Dimenzije kučišta: 620 x 200 mm
Dimenzije znaka: 600 x 600 mm
Napajanje: Solarni panel 40W
Baterija: Lead – Acid 12V, 20Ah
Radna temperatura: -40˚C do +85˚C
Vremenski uvjeti: IP67
Vidljivost: > 150 metara

Aluminijsko kučište

Kućište otporno na različite vremenske uvjete.

Solarno napajanje

Uređaj je neovisan o stalnom izvoru električne energije.

Radio veza

LED znakovi na obje strane pješačkog prijelaza povezani su radio vezom i pale se istodobno.

Doppler Radar

Mjerenje brzine nadolazećih vozila.

Galerija & Video